Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Ζωντανός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία ένας από τους επιβάτες του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη βορειοανατολική Αλγερία.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, τελικά 77 άτομα σκοτώθηκαν από τη συντριβή.

«Από τη συντριβή σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι και υπάρχει μια επιζήσασα, σοβαρά τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο περιφερειακό στρατιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντίνης», σημειώνει το υπουργείο.

Το αεροσκάφος τύπου Hercules C130, που μετέφερε στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στην επαρχία Ουμ Ελ Μπουάγι, 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Είχε απογειωθεί από το Ταμανρασέτ, σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων νοτίως του Αλγερίου και είχε ως προορισμό του την Κωνσταντίνη.

Στην περιοχή του δυστυχήματος έπνεαν ισχυροί άνεμοι και χιόνιζε, δύο παράγοντες που πιστεύεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ ο πιλότος έκανε ελιγμούς προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντίνης.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.