Αβάσιμες χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Άρμπεν Ιμάμι, τις πληροφορίες που δημοσίευσε, προ ημερών, η εφημερίδα "New York Times" για φορτία όπλων αλβανικής προέλευσης, που έφθασαν παράνομα σε λιμάνι της Λιβύης από την Αλβανία.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, ο κ. Ιμάμι αναφέρθηκε στο θέμα, δίνοντας εξηγήσεις, έπειτα από σχετικό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ιμάμι υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει καμία συμφωνία ή συμβόλαιο με την κυβέρνηση της Λιβύης για πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού".

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για το "πώς βρέθηκαν αλβανικής προέλευσης όπλα στη Λιβύη", ο κ. Ιμάμι απάντησε "εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν οι αγοραστές, δηλαδή χώρες με τις οποίες υπογράψαμε συμφωνίες αγοραπωλησίας, τα προωθούν για να τα μεταπωλήσουν σε άλλες".

Πρόσθεσε δε, πως "εξαγωγές όπλων τα έτη 2008, 2009 και 2010 έγιναν μόνο προς το Μαυροβούνιο, την Τσεχία, το Μπουρούντι και την Υεμένη".

Κατά τον κ. Ιμάμι "δεν υπήρχε κανένας λόγος να πουλούσαμε παράνομα όπλα στη Λιβύη, εφόσον προς τη χώρα αυτή δεν έχουν υποβληθεί κυρώσεις και εμπάργκο όπλων".

TAGS