Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται δέκα άνθρωποι για τα 21 θύματα στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade του Ντούισμπουργκ, στις 24 Ιουλίου του 2010, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελλέας της πόλης αυτής της δυτικής Γερμανίας.

Οι δέκα που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, έξι δημοτικοί υπάλληλοι και τέσσερις της διοργανώτριας εταιρείας, κατηγορούνται για "ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ακούσιο τραυματισμό", τόνισε ο εισαγγελέας Χορστ Μπιν.procureur, Horst Bien.

εισαγγελία του Ντούισμπουργκ ολοκλήρωσε στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 την έρευνά της για το τραγικό συμβάν στο φεστιβάλ Love Parade 2010 και απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερις υπαλλήλους της διοργανώτριας εταιρείας και σε έξι υπαλλήλους του δήμου του Ντούισμπουργκ", τονισε ο Μπιν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο γερμανός εισαγγελέας υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, η εισαγγελία επείσθη για "σοβαρά λάθη" στη "χορήγηση της άδειας για την εκδήλωση αυτή" και για "κενά σφαλείας" την ημέρα της καταστροφής.

'Εξι ακόμα άνθρωποι, που επίσης αποτελούσαν αντικείμενο της έρευνας, δεν πρόκειται να διωχθούν", πρόσθεσε ο Μπιν, ο οποίος έκανε λόγο για μια "τρομερή τραγωδία", η οποία "άφησε βαθιά σημάδια" και έθεσε το ερώτημα: "Πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό;".

Στος 24 Ιουλίου του 2010, 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά ξένοι, πέθαναν από ασφυξία και 500 τραυματίσθηκαν όταν προκλήθηκε πανικός στην είσοδο μιας σήραγγας στην οποία συνωστίσθηκαν χιλιάδες άνθρωποι καθώς αποτελούσε το μοναδικό σημείο εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.