Οι μονάδες της βρετανικής αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν ένα σπίτι στο δυτικό Σάσεξ, στη νότια Αγγλία, στο πλαίσιο της έρευνας για έναν βρετανό φερόμενο ως βομβιστή στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί «ερεύνησαν ένα σπίτι στο Κρόλεϊ (…) στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια βομβιστική επίθεση στη Συρία», επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας άνδρας 41 ετών φέρεται να ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού την προηγούμενη Πέμπτη με ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά στο οποίο είχε τοποθετήσει μια σημαία του Μετώπου αλ Νόσρα, μια ομάδας των σύρων εξεγερμένων που πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

Μετά την επίθεση οι τζιχαντιστές απέτισαν φόρο τιμής στο Διαδίκτυο στον Αμπού Σουλεϊμάν αλ Μπριτάνι, που παρουσιάζεται ως ο πρώτος Βρετανός που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας ονομάζεται όνομα Άμπντουλ Ουάχιντ Ματζίντ, όμως αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τις τελευταίες οι αρχές της Βρετανίας είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την συρροή βρετανών τζιχαντιστών στη Συρία, οι οποίοι φέρονται να φτάνουν τις πολλές εκατοντάδες.

Η κεντρική φυλακή του Χαλεπιού έπεσε την Πέμπτη στα χέρια των ανταρτών, όμως την επομένη την ανακατέλαβε ο συριακός στρατός.