Οι αρχηγοί των κομμάτων «Θετική Σλοβενία», Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Λίστα Πολιτών και Κόμμα Συνταξιούχων υπέγραψαν συμφωνία συμμαχίας για το 2014- 2015, με τη δέσμευση να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και να ανοίξουν το δρόμο για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη έως τις επόμενες εκλογές, το φθινόπωρο του 2015.

Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, εκτός από εναρκτήριο λάκτισμα για την οικονομική ανάπτυξη, υποσχέθηκαν ότι θα επιταχύνουν την αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι θα υλοποιήσουν μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της προσβασιμότητας όλων, ότι θα ενισχύσουν την οικονομική ανεξαρτησία της Σλοβενίας μέσω βιώσιμης χρήσης των φυσικών πηγών και ότι θα δημιουργήσουν καλύτερη προοπτική για τη νεολαία.

Οι τέσσερις κυβερνητικοί εταίροι δεσμεύθηκαν, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στην κατώτατο μισθό και δεν θα αυξήσει ή δεν θα εισάγει νέους φόρους, εκτός αν υπάρξει συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους. Οι συντάξεις και τα επιδόματα θα παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα.