Να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Γαλλία θέλει η Μέρκελ

Να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Γαλλία θέλει η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα πως η Γερμανία επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα, ιδιαίτερα στην Αφρική, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιείται ένα συμβούλιο Γάλλων και Γερμανών υπουργών.

«Συμφώνησα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως επιθυμούμε να επωφεληθούμε από αυτό το συμβούλιο γάλλο-γερμανών υπουργών προκειμένου να μιλήσουμε για νέα κοινά πρότζεκτ κυρίως στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην Αφρική», υπογράμμισε η καγκελάριος προτού μεταβεί στο Παρίσι με το σύνολο της κυβέρνησής της.

«Περισσότερες συγκλήσεις είναι δυνατές», κυρίως στη στρατιωτική συνεργασία στο Μαλί και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προσθέτει η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο μήνυμά της.

Ο γερμανικός στρατός συμμετέχει στο Μαλί σε μια αποστολή εκπαίδευσης των στρατιωτών του Μαλί την οποία έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Βερολίνο αποφάσισε στις αρχές του μήνα να αυξήσει από 180 σε 250 τον αριθμό των στρατιωτών του στο Μαλί.

Η Μπούντεσβερ θα παράσχει επίσης ένα ιατρικό Airbus στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε υποστήριξη της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής Sangaris.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο