Χιλιάδες κυβερνητικοί υποστηρικτές εξέφρασαν τη στήριξή τους το Σάββατο στον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος "κάλεσε" αυτήν την διαδήλωση κατά του « φασισμού» ενόσω η αντιπολίτευση συνεχίζει τις δικές της εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Αλβάρο ότι είναι υπεύθυνος για την αυξανόμενη βία στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον Ουρίμπε « εχθρό της Βενεζουέλας» , που υποστηρίζει « φασιστικές ομάδες». 

Προηγουμένως , ο Μαδούρο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες . 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν « τη βαθιά τους ανησυχία » για την αύξηση της βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. «Είμαστε ιδιαίτερα θορυβημένοι από τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει συλλάβει ή κρατά αριθμό ρεκόρ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ» αναφέρει η δήλωση Κέρι. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να παράσχει «πολιτικό χώρο» για διάλογο και να απελευθερώσει τους διαδηλωτές που κρατούνται . 

Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 56% πέρυσι , και υπάρχουν ελλείψεις τέτοιων βασικών στοιχείων όπως χαρτί τουαλέτας και γάλα. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος και έλλειψη χαρτιού εκτύπωσης που έχει αναγκάσει τις εφημερίδες να δημοσιεύουν μικρότερες εκδόσεις.