Εν μέσω μεγάλης αναταραχής στη χώρα, ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμα του μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Aπορρίπτει την πρόταση η αντιπολίτευση.

Ο Σάλεχ ανέφερε ότι αρνείται να παραδώσει την εξουσία χωρίς να ξέρει ποιος θα τον διαδεχθεί, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Αχμέντ Αλ-Σούφι. "Ο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ δεν νοιάζεται μόνο για την εξουσία. Δεν θα φύγει όμως αν δεν ξέρει ποιος θα είναι ο διάδοχός του" ανέφερε.

Απορρίπτει την πρόταση η αντιπολίτευση

Συνασπισμός αντιπολιτευόμενων ομάδων στην Υεμένη απέρριψε πριν από λίγο την πρόταση αυτή του Σάλεχ να εγκαταλείψει την εξουσία ως τον Ιανουάριο του 2012 μετά τη διοργάνωση εκλογών.

"Η αντιπολίτευση απορρίπτει την προσφορά αυτή καθώς οι προσεχείς ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας", δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Σάμπρι, εκπρόσωπος του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Απομακρύνθηκαν υπάλληλοι νορβηγικού ομίλου

Παράλληλα ο πετρελαϊκός όμιλος της Νορβηγίας DNO ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από την Υεμένη 10 Νορβηγούς υπαλλήλους του.

"Βάσει των συστάσεων που είχαμε από τις πρεσβείες μας, αποσύραμε όλους τους νορβηγούς υπαλλήλους μας από την Υεμένη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του DNO Τομ Μπράτλι. "Η διαχείριση των δραστηριοτήτων μας στην Υεμένη γίνεται εφεξής από το Ντουμπάι", προσέθεσε.

Αιματηρή μάχη σε νότια επαρχία

Παράλληλα αξιωματούχος της ασφάλειας της Υεμένης δήλωσε σήμερα ότι δύο μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μάχη που έγινε στη νότια επαρχία Αμπιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ανταλλαγές πυρών με βαρέα και μεσαία όπλα έφεραν αντιμέτωπη μια ομάδα της Αλ Κάιντα και στρατιώτες της πόλης Λόντερ", όπου το 2010 είχαν σημειωθεί βίαιες μάχες μεταξύ των μελών της Αλ Κάιντα και του στρατού.

Την ίδια στιγμή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, αξιωματούχοι φυλών ανακοίνωσαν ότι τα μέλη μίας φυλής πήραν τον έλεγχο της πόλης αλ Ζάουφ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, αφού εκδίωξαν μονάδες της προεδρικής φρουράς.