Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών, που ήθελαν καταμερισμό ποινικών ευθυνών για το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, προχώρησε ο γάλλος εισαγγελέας που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές, το ατύχημα του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 ενώ έκανε σκι  στις γαλλικές Άλπεις, δεν οφείλεται σε  παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από πλευράς της τοπικής χιονοδρομικής πίστας.

«Δεν υπήρξαν παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας από κανέναν. Το ατύχημα συνέβη εκτός πίστας», ανέφερε ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουινσί, προσθέτοντας ότι οι επιγραφές και οι προειδοποιητικές πινακίδες του θερέτρου για σκι Μεριμπέλ «είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στους γαλλικούς νόμους».

Οι δύο βράχοι, με πρώτον εκείνον στον οποίο σκόνταψε κατά την ιλιγγιώδη πορεία του ο Μίκαελ Σουμάχερ και δεύτερο εκείνον στον οποίο χτύπησε, βρίσκονται 10,4 και 4,5 μέτρα εκτός της οριοθέτησης της πίστας, τόνισε ο γάλλος δικαστικός.

Την Πέμπτη η οικογένεια του πρώην πιλότου της Formula 1 είχε δηλώσει πως συνεχίζει να «πιστεύει ακράδαντα» ότι ο Μίκαελ θα γίνει καλά. Ο ασθενής βρίσκεται στη φάση της σταδιακής αφύπνισης από το τεχνητό κώμα, ενώ πριν από δέκα ημέρες το νοσοκομείο είχε διαψεύσει φήμη που έκανε λόγο για θάνατο του Σουμάχερ και διαδιδόταν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 45χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι όταν στη διάρκεια μιας πτώσης στις 29 Δεκεμβρίου, προσέκρουσε βίαια σε βράχο ενώ έκανε σκι μαζί με τον γιο του και φίλους στο Μεριμπέλ. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, έφερε «σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάχυτες αιμορραγικές βλάβες».