Γερμανία: "Επιτροπή δεοντολογίας" για την πυρηνική ενέργεια


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας "επιτροπής δεοντολογίας", η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την αποτίμηση των κινδύνων από την πυρηνική ενέργεια, στον απόηχο της καταστροφής στην Ιαπωνία.

Η επιτροπή αυτή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των Εκκλησιών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα έχει ως αποστολή της "την αξιολόγηση των κινδύνων και την ιεράρχησή τους", εξήγησε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διακοπεί για τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο παλαιών αντιδραστήρων της χώρας, στην οποία υπάρχουν συνολικά 17, στο πλαίσιο μιας ενδελεχούς εξέτασης της ασφάλειας όλων των πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Η Μέρκελ επανέλαβε εξάλλου σήμερα ότι η δωδεκαετής παράταση της διάρκειας ζωής των γερμανικών αντιδραστήρων, την οποία είχε αποφασίσει πριν από λίγο καιρό η κυβέρνησή της, βρίσκεται υπό εξέτασιν.

"Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η εξέταση (της ασφάλειας των αντιδραστήρων για τρεις μήνες) δεν θα έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής" των πυρηνικών σταθμών, δήλωσε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο