Τη νίκη θα επιδιώξει στις επικείμενες ευρωεκλογές το πρώην κυβερνών κόμμα GERB στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρός του και πρώην υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ.

Ο κ. Τσβετάνοφ επανεξελέγη χθες αντιπρόεδρος του GERB. Στο κόμμα προστέθηκαν ακόμη δύο αντιπρόεδροι και συγκεκριμένα η πρώην δήμαρχος Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα και ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντίμιταρ Νικόλοφ.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσεβτάνοφ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το GERB θα κερδίσει τις ευρωεκλογές του Μαΐου εκφράζοντας την προσδοκία του για πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες εντός του 2014, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Σημείωσε δε, ότι οι επιδόσεις του GERB στις ευρωεκλογές θα καθορίσουν τους στόχους του κόμματος και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο.

Κατά το χθεσινό συνέδριο του GERB, στον κ. Τσβετάνοφ ανατέθηκαν οργανωτικές ευθύνες, στην κ. Φαντάκοβα οι τομείς της παιδείας και του πολιτισμού και στον κ. Νικόλοφ η επικοινωνία μεταξύ των δήμων.

Ο κ. Τσβετάνοφ θα είναι αυτός που θα υπογράφει τα οικονομικά έγγραφα του κόμματος, με τον τελικό λόγο να έχει πάντα ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος και επανεξελέγη χθες σε αυτή τη θέση.

Ο αντιπρόεδρος του GERB ανακοίνωσε ακόμη ότι η τελική λίστα των υποψηφίων του GERB για τις επικείμενες ευρωεκλογές θα είναι έτοιμη έως τις αρχές Μαρτίου.