Απούσα η Αλβανία από τη συνέλευση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας

Απούσα η Αλβανία από τη συνέλευση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας

Η Αλβανία δεν θα συμμετάσχει στην 9η Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ιράν.

Η Αλβανία έλαβε πρόσκληση συμμετοχής καθώς είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης από το 1992, ωστόσο η απάντηση του προέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα ήταν αρνητική.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας "Shqip", ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου της Βουλής Ραλφ Γκιόνι εξήγησε ότι ο λόγος που δεν συμμετέχει η Αλβανία στη φετινή διάσκεψη είναι ο περιορισμένος προϋπολογισμός για το τρέχον έτος αλλά και οι ανειλημμένες πολιτικές υποχρεώσεις του κ. Μέτα.

Ωστόσο, η εφημερίδα σχολιάζει πως πίσω από αυτή την άρνηση συμμετοχής "κρύβεται" η βούληση της Αλβανίας να πάρει αποστάσεις από τη συγκεκριμένη οργάνωση, σε μια στιγμή, μάλιστα, που η χώρα καταβάλλει προσπάθειες για τη λήψη καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ διαπιστώνεται και αύξηση του εξτρεμισμού στην Ευρώπη για τις χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο