Διάρρηξη της εκκλησίας της Παναγίας της Μαυροβουνιώτισσας, που βρίσκεται στο δρόμο Φρενάρους -  Βρυσούλλων στην Κύπρο και κλοπή από κλειδωμένο κιβώτιο – παγκάρι, έγινε σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 01.30 σήμερα το πρωί έγινε αντιληπτό από περιπολικό της Δύναμης, το οποίο πραγματοποιούσε την ώρα εκείνη περιπολία στην περιοχή, ένα όχημα σταθμευμένο στην αυλή της εκκλησίας εντός του οποίου βρίσκονταν δύο άτομα, ένας 30χρονος από τη Βουλγαρία και ένας 16χρονος από τη Βρετανία.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι η είσοδος της εκκλησίας ήταν παραβιασμένη και το παγκάρι εντός της εκκλησίας ήταν σπασμένο. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, όπως κατσαβίδια και πένσες, ενώ εκτός του αυτοκινήτου διάφορα σκορπισμένα κέρματα και ένα σακουλάκι με πράσινη φυτική ύλη κάνναβης, άγνωστης μέχρι στιγμής ποσότητας.

Φαίνεται ότι οι δράστες κατάφεραν να πάρουν από το παγκάρι της εκκλησίας μόνο λίγα κέρματα δεδομένου ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εκκλησία βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή και πολύ λίγος κόσμος την επισκέπτεται.

Ο 30χρονος τέθηκε υπό κράτηση ενώ ο ανήλικος στην κατάθεσή του εμπλέκει τον πρώτο στη διάπραξη των αδικημάτων. Ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.