current views are: 1

19 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση13:29

Φρακάρουν λόγω… ύψους και φάρδους πια οι Κινέζοι στα τανκς!

Άλλαξαν τα πράγματα και οι Κινέζοι δεν χωρούν πλέον στα άρματα μάχης που διαθέτουν και τα οποία είχαν σχεδιαστεί πριν από δεκαετίες.

 

Δημοσίευση 13:29’
αρθρο-newpost

Άλλαξαν τα πράγματα και οι Κινέζοι δεν χωρούν πλέον στα άρματα μάχης που διαθέτουν και τα οποία είχαν σχεδιαστεί πριν από δεκαετίες.

 

Άλλαξαν τα πράγματα και οι Κινέζοι δεν χωρούν πλέον στα άρματα μάχης που διαθέτουν και τα οποία είχαν σχεδιαστεί πριν από δεκαετίες, τότε που οι στρατιώτες τους έτρωγαν μόνο ρύζι.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε οι Κινέζοι στρατιώτες σήμερα , είναι πιο ψηλοί και πιο ευτραφείς σε σχέση με αυτούς της προηγουμένης γενιάς. Συγκεκριμένα έχουν ψηλώσει κατά μέσο όσο δύο εκατοστά σε σχέση με πριν από 20 χρόνια και η μέση τους φάρδυνε κατά πέντε εκατοστά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη όπως αναφέρει η Εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, καθίσταται όλο και πιο δύσκολο για τους στρατιώτες να χωρέσουν σε ορισμένα τανκς τα οποία  είχαν σχεδιαστεί πριν από 30 χρόνια για πιο μικρόσωμους και πολύ αδύνατους άνδρες.

Προβλήματα όμως έχουν ακόμα και στο φορητό οπλισμό τους λόγω της αλλαγής στο σωματότυπό τους. Συγκεκριμένα το κοντάκι ορισμένων πυροβόλων αποδεικνύεται υπερβολικά κοντό πλέον για μια κατηγορία στρατιωτών. Γεγονός που επηρεάζει την ακρίβεια των βολών τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που πραγματοποιήθηκε από το 2009 σε δείγμα τουλάχιστον 20.000 στρατιωτών.”Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στο σωστό μέγεθος (των στρατιωτών) στο πεδίο της μάχης, όπως πρέπει να επιλέγεται το σωστό μέγεθος στα ρούχα που φοράμε καθημερινά”, σχολίασε ο εκπρόσωπος της έρευνας Ντινγκ Σονγκτάο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του βρετανικού ερευνητικού κέντρου Overseas Development Institute (ODI), το ποσοστό των υπέρβαρων και των παχύσαρκων έχει σχεδόν διπλασιαστεί στην Κίνα από το 1980.

Η εξέλιξη αυτή προκαλείται από τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Κινέζων κατά την οικονομική έκρηξη της χώρας, που τους ωθούν να τρώνε περισσότερο κρέας, ζάχαρη και τροφές πλούσιες σε λιπαρά, ενώ παράλληλα υιοθετούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής.


σχετικα αρθρα