Αυστραλός ιεραπόστολος συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα

Αυστραλός ιεραπόστολος συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα

Ένας αυστραλός ιεραπόστολος 75 ετών συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα με την κατηγορία της διανομής θρησκευτικού λογοτεχνικού υλικού, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας Adelaide Advertiser.

Ο Τζον Σορτ συνελήφθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή, μια ημέρα μετά την άφιξή του στη χώρα ως μέλος ομάδας, δήλωσε η σύζυγός του στην εφημερίδα.

«Είναι ένας θαρραλέος άνδρας. Η Βόρεια Κορέα είναι πολύ διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος που τον οδήγησε ως εκεί», τόνισε.

Ο αυστραλός ιεραπόστολος ανακρίνεται για τα έντυπα θρησκευτικού περιεχομένου μεταφρασμένα στα κορεατικά, τα οποία είχε στην κατοχή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την περίπτωση Σορτ. Η Αυστραλία, όπως οι περισσότερες δυτικές χώρες δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Τα συμφέροντά της στη χώρα αυτή εκπροσωπεί η Σουηδία.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους σουηδούς αξιωματούχους στην Πιονγκγιάνγκ για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά και για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο