Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του γάλλου, του γερμανού και του πολωνού υπουργού Εξωτερικών με τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι τρεις υπουργοί, που έχουν μεταβεί στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, παρέμειναν για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στην ουκρανική πρωτεύουσα και θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους που συναντώνται στις Βρυξέλλες εξ αποστάσεως.

«Δεν τους αναμένουμε εδώ πλέον», δήλωσε σχετικά μια ευρωπαϊκή πηγή.

Ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Πολωνός Ράντοσλαβ Σικόρσκι αναμενόταν να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες νωρίς το απόγευμα για να συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προς το παρόν» θα παραμείνουν στο Κίεβο και θα είναι σε επικοινωνία με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, όπως επεσήμαναν διπλωμάτες.

Εξάλλου οι τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν ότι πιστεύουν πως υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των διαδηλωτών.

«Υπάρχουν πιθανότητες συμβιβασμού», επεσήμανε μια ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις συναντήσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συζητήσεων.