Ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης οι συζητήσεις μεταξύ του γάλλου, του γερμανού και του πολωνού υπουργού Εξωτερικών με τον Γιανουκόβιτς, αλλά και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Πολωνός Ράντοσλαβ Σικόρσκι αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αργότερα σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στην έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο.

«Έπειτα από πέντε ώρες συζητήσεων με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θα συναντηθούμε εκ νέου με τους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Φαμπιούς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου ο Σικόρσκι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν μια συμβιβαστική πρόταση του Γιανουκόβιτς. «Ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια συνάντηση με την αντιπολίτευση ώστε να εξεταστεί η προτεινόμενη συμφωνία», ανέφερε ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παρόλα αυτά δεν προβλέπεται οι τρεις υπουργοί να περάσουν τη νύχτα στο Κίεβο.

Οι τρεις υπουργοί, που έχουν μεταβεί στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, παρέμειναν για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στην ουκρανική πρωτεύουσα και θα ενημερώσουν τους.