Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκριναν σήμερα πως είναι απαραίτητο «να βρεθεί μία πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας όσο το δυνατόν συντομότερα».

«Η καγκελάριος και οι πρόεδροι συμφώνησαν και δήλωσαν ότι πρέπει να βρεθεί μία πολιτική λύση στην κρίση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το λουτρό αίματος πρέπει να σταματήσει» ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Μέρκελ με τον Πούτιν και τον Ομπάμα.

Ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ εξέδωσε και ο Λευκός Οίκος: οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμο οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσουν να βρίσκονται σε στενή επαφή στις επόμενες ημέρες (...) για να υποστηρίξουμε το τέλος της βίας και την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας».

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα, ενώ όλοι τους εξέφρασαν τη «μέγιστη ανησυχία» τους για τη φονική βία στην Ουκρανία, τόνισε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι έχει κρίσιμη σημασία να τερματιστεί άμεσα η αιματοχυσία, την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα με στόχο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να καταπνιγούν οι εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές επιθέσεις» ανέφερε το Κρεμλίνο στο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.