Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Ουκρανία να σεβαστούν τη συμφωνία εξόδου από την κρίση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Εξαρτάται πλέον από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα- τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, να σεβαστούν τους όρους αυτής της συμφωνίας και να αρχίσουν να χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης».

«Η κατάσταση παραμένει άκρως εύθραυστη» υπογράμμισε ο Σταϊνμάγερ για τον οποίο προτεραιότητα αποτελεί «σε πρώτο στάδιο να διεξαχθούν οι συνομιλίες για το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης (…) αυτό είναι το πλέον σημαντικό για να προσφέρουν στην Ουκρανία μία σταθερή κυβέρνηση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

«Εμείς δώσαμε ένα πλαίσιο, αυτό που θα υλοποιηθεί σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προέρχεται από τους ίδιους τους Ουκρανούς, η υπάρχουσα πολιτική ηγεσία και η αντιπολίτευση έχουν σήμερα την ευκαιρία να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο στη βάση της συμφωνίας, ελπίζω ότι θα αδράξουν αυτής της ευκαιρίας (…) είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να επιτύχουμε μια ειρηνική εξέλιξη για το μέλλον της Ουκρανίας…» υπογράμμισε ο υπουργός.