Σουνίτες αντάρτες κατέρριψαν το Σάββατο ένα ελικόπτερο, ενώ το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταλάβει, για κάποιες ώρες, μια πόλη στο βόρειο Ιράκ, σε μία ακόμα κλιμάκωση των συγκρούσεων εξαιτίας των οποίων τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Και τα 4 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατερρίφθη κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την πόλη Κάρμα στη δυτική επαρχία του Ιράκ, Αμπάρ, όπου ο στρατός εμπλέκεται σε διαμάχες με αντικυβερνητικούς μαχητές.

Την Παρασκευή δεκάδες αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη αλ Σαϊνίγια, 180 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, αφού βομβάρδισαν το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας και ενεπλάκησαν σε πολύωρες μάχες με τις υπηρεσίες ασφαλείας. Τουλάχιστον 4 αστυνομικοί και 2 σουνίτες μαχητές, μέλη μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Η επίθεση ξεκίνησε στις 19:30 (την Παρασκευή), όταν ακούσαμε πυροβολισμούς και έντονες διαδοχικές εκρήξεις κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Αυτή η κατάσταση διήρκησε περίπου τρεις ώρες», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας κάτοικος.

 

Οι αντάρτες στη συνέχεια ύψωσαν τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε σε κρατικά κτίρια της πόλης αλ Σαϊνίγια και κατέγραψαν τη νίκη τους σε βίντεο, πριν αποσυρθούν το πρωί από την πόλη

TAGS