current views are: 1

24 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση06:10

Κολομβία: Ένοπλοι επιτέθηκαν στη συνοδεία αυτοκινήτων μιας υποψηφίου για την προεδρία

Ένοπλοι επιτέθηκαν την Κυριακή στη συνοδεία αυτοκινήτων της υποψηφίου για την προεδρία της Κολομβίας, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Δημοσίευση 06:10’
αρθρο-newpost

Ένοπλοι επιτέθηκαν την Κυριακή στη συνοδεία αυτοκινήτων της υποψηφίου για την προεδρία της Κολομβίας, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Ένοπλοι επιτέθηκαν την Κυριακή στη συνοδεία αυτοκινήτων της υποψηφίου για την προεδρία της Κολομβίας, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η επίθεση αυτή αυξάνει περαιτέρω τις εντάσεις ενόψει των εκλογών του Μαΐου. 

Το κονβόι που συνόδευε της Αίντα Αβέλα του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης, δέχθηκε πυρά καθώς κατευθυνόταν σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοανατολική επαρχία της Αραούκα, μια περιοχή στην οποία είναι έντονη η παρουσία των ανταρτών της FARC και της ELN. 

Επίσης την Κυριακή, ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε ότι είχε υποκλαπεί το προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κάτι που χαρακτήρισε ως μια πολιτικά υποκινούμενη πράξη από ανθρώπους που συμμετέχουν σε ένα «βρώμικο πόλεμο» με στόχο να αρπάξουν την εξουσία, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. 

«Αυτή η πράξη αποτελεί ευθέως μια επίθεση στην ειρηνευτική προσπάθεια που γίνεται στην Κολομβία. Χωρίς εγγυήσεις για την αντιπολίτευση δεν υπάρχει δημοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης, Ομέρ Καλντερόν. 

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει ποιον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση. Ο Σάντος δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως έχει δώσει διαταγή για προστασία της υποψηφίου και διεξαγωγή έρευνας. 

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε η Αβέλα μαζί με τον Κάρλος Λοζάνο, υποψήφιο για τη Γερουσία, δεν χτυπήθηκε, ωστόσο ένα άλλο αυτοκίνητο της συνοδείας έφερε τρύπες από 14 σφαίρες.


σχετικα αρθρα