Να μπει τέλος στη λιτότητα ζητεί αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Σερβία

Να μπει τέλος στη λιτότητα ζητεί αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Σερβία

Να δοθεί τέλος στην πολιτική και τα μέτρα λιτότητας στη Σερβία ζήτησε, μιλώντας χθες σε προεκλογική εκδήλωση στο Βελιγράδι, ο επικεφαλής του κόμματος των Ηνωμένων Περιφερειών (URS), Μλάντγιαν Ντίνκιτς, επισημαίνοντας ότι δε συνιστούν τον τρόπο διεξόδου από την οικονομική κρίση. 

«Αντί αυτών (των μέτρων λιτότητας), η Σερβία έχει ανάγκη από επενδύσεις στη γεωργία, την κατασκευαστική βιομηχανία, άμεσες ξένες επενδύσεις και μαζικά δημόσια έργα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εργάζονται και να ζουν από την εργασία τους» είπε ο κ. Ντίνκιτς.

«Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται, να ξοδεύουν και τότε μόνο το κράτος θα είναι καλύτερα. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει επανεκκίνηση, όταν γίνονται σοβαρές περικοπές δαπανών» πρόσθεσε.

Το URS τάσσεται υπέρ της κατάργησης του φόρου αλληλεγγύης στο σύνολο των καθαρών εισοδημάτων. Ο κ. Ντίνκιτς σημείωσε ότι το URS βοήθησε στην προσέλκυση ξένων εταιρειών στη Σερβία όπως η Fiat, η Yura και η Bosch, που συνέβαλαν στον διπλασιασμό των εξαγωγών της χώρας. «Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί, καθώς κάθε περιφέρεια της χώρας έχει ανάγκη από τη δική της FIAT» είπε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο