Τα πτώματα επτά Αιγύπτιων χριστιανών που εκτελέστηκαν βρέθηκαν σε μια παραλία στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν σήμερα κάτοικοι της περιοχής και αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας αστυνομικός είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα θύματα είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι. Βρέθηκαν έξω από τη Βεγγάζη, σε μια περιοχή όπου δρουν ισλαμιστές εξτρεμιστές και οι δολοφονίες, οι απαγωγές και οι εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.

«Τους σκότωσαν πυροβολώντας τους στο κεφάλι. Δεν γνωρίζουμε τους δράστες», είπε ο αξιωματικός αυτός.

Ένας κάτοικος και ένας Αιγύπτιος που εργάζεται στην περιοχή υποστήριξαν ότι άγνωστοι ένοπλοι πήγαν στο σπίτι όπου διέμεναν τα θύματα την προηγούμενη νύχτα και, υπό την απειλή των όπλων, τους υποχρέωσαν να τους ακολουθήσουν.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για χριστιανούς Αιγύπτιους. Παραμένει αδιευκρίνιστο ωστόσο το γιατί μπήκαν στο στόχαστρο των δραστών. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες.

Τρία χρόνια μετά την επανάσταση που ανέτρεψε το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, η κυβέρνηση και ο στρατός της Λιβύης προσπαθούν να ελέγξουν τους πρώην αντάρτες και τους ισλαμιστές που δρουν στη χώρα. Τον περασμένο μήνα, ένας Βρετανός και μια Νεοζηλανδή εκτελέστηκαν σε μια άλλη παραλία, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

TAGS