current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση10:24

Με ενός λεπτού σιγή άνοιξε η σύνοδος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν σήμερα οι ευρωβουλευτές για τα θύματα της βίαιης καταστολής στην Ουκρανία. 

Δημοσίευση 10:24’
αρθρο-newpost

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν σήμερα οι ευρωβουλευτές για τα θύματα της βίαιης καταστολής στην Ουκρανία. 

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν σήμερα οι ευρωβουλευτές για τα θύματα της βίαιης καταστολής στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προέτρεψε επίσης τις ινδικές αρχές να επισπεύσουν τις νομικές διαδικασίες που σκοπεύουν να κινήσουν κατά των δύο ιταλών πεζοναυτών που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο ινδών ψαράδων ανοικτά της Κεράλα το Φεβρουάριο του 2012. 

Ο κ. Schulz τόνισε ότι με την τήρηση ενός λεπτού σιγής το Κοινοβούλιο έδειξε το σεβασμό του προς την προσήλωση του ουκρανικού λαού στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και τίμησε τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους για το σκοπό αυτό. Πρόσθεσε ότι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα η Ουκρανία είναι να επιτύχει την εθνική συμφιλίωση και την πολιτική σταθερότητα, εκλέγοντας μια κυβέρνηση που θα αντικατοπτρίζει όλες τις δυνάμεις στη χώρα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαιρέτισε την απελευθέρωση, το περασμένο Σάββατο, της αρχηγού της ουκρανικής αντιπολίτευσης Yulia Tymoshenko. Είπε επίσης ότι οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου. 

Σύλληψη των ιταλών πεζοναυτών στην Ινδία  

Ο κ. Schulz σημείωσε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που οι δύο ιταλοί πεζοναύτες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο ινδών ψαράδων στα ανοικτά των ακτών της Κεράλα. Αποφεύγοντας να σχολιάσει την ουσία του κατηγορητηρίου, προέτρεψε το ινδικό δικαστικό σώμα να επισπεύσει τις οποιεσδήποτε νομικές διαδικασίες σκοπεύει να κινήσει εναντίον τους. 

Ο πρόεδρος του ΕΚ έδωσε επίσης έμφαση στην επιθυμία της Ιταλίας να συμμορφωθεί η Ινδία με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, και τόνισε ότι οι σχέσεις ΕΕ-Ινδίας θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, τη διπλωματία και το διάλογο. 

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη 

Το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας επί της οδηγίας για τον καπνό θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη, λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα της ίδιας της ψηφοφορίας επί της οδηγίας.

Η συζήτηση σχετικά με τη Βενεζουέλα θα καταλήξει σε ψήφισμα, που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.


σχετικα αρθρα