Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση δέχεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς έπειτα από την δημοσίευση της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιό του από τον οποίο ζητά να εξαφανίσει εκατομμύρια δολάρια.

Η τουρκική αντιπολίτευση κάλεσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την εξουσία. «Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», δήλωσε ο Χαλούκ Κοτς, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος , στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί αμέσως», τόνισε ο Κοτς.

Η τουρκική αντιπολίτευση αντέδρασε μετά την προβολή στο YouTube μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας που παρουσιάζεται ως συνομιλία μεταξύ του Ερντογάν και του πρωτότοκου γιού του Μπιλάλ, στην οποία οι δύο άνδρες αναφέρουν τους τρόπους για να εξαφανίσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν από τις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου.