Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 39 τραυματίσθηκαν όταν ένα βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του μπροστά σε ένα ξενοδοχείο στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν.

Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονταν μπροστά στο ξενοδοχείο όταν ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ήταν άμαχοι, δήλωσε ο Ματιουλάχ Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ουρουζγκάν, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ποιος ή τι ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτής στην Τιρινκότ, την πρωτεύουσα της Ουρουζγκάν.

Νωρίτερα σήμερα τρεις Αφγανοί σπουδαστές σκοτώθηκαν όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα κρυμμένη σε μια μοτοσικλέτα σταθμευμένη μπροστά στη σχολή τους στο νότιο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Άλλοι τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην περιοχή Μάρτζα, δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν 20 ως 21 ετών.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για καμιά από τις δύο επιθέσεις, πάντως οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.