Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε σήμερα την ισραηλινή επιδρομή εναντίον μιας εκ των θέσεών της στο Λίβανο χθες βράδυ και προειδοποίησε ότι θα απαντήσει «στον κατάλληλο χρόνο» και στο «κατάλληλο μέρος».

«Χθες βράδυ τα αεροσκάφη του ισραηλινού εχθρού βομβάρδισαν μια θέση της Χεζμπολάχ στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, κοντά στην περιοχή Τζάντα της κοιλάδας Μπεκάα» στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε το σιιτικό κόμμα επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι ήταν στόχος της επίθεσης.

«Η νέα επίθεση συνιστά κατάφωρη επίθεση εναντίον του Λιβάνου, της κυριαρχίας του και τους εδάφους του», ανακοίνωσε το σιιτικό κόμμα τονίζοντας ότι η «Αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα επιλέξει τον χρόνο, τον τόπο και τον κατάλληλο τρόπο για να απαντήσει στην επιδρομή αυτή», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό της δίκτυο Al-Manar.

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε την επίθεση. Η σιιτική οργάνωση διέψευσε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες στόχος της επίθεσης ήταν θέσεις του πυροβολικού της ή βάσεις πυραύλων και δήλωσε πως δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο ζημιές στις εγκαταστάσεις αυτές, σύμφωνα με το Al-Manar.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περιοχές στη συριακή πλευρά του συνόρου αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο αν επιβεβαιωθεί η αεροπορική επιδρομή εναντίον λιβανικού εδάφους, θα είναι η πρώτη από τότε που άρχισε η συριακή εξέγερση το 2011.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι στόχος των ισραηλινών επιδρομών ίσως ήταν φορτηγά με όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ. Η περιοχή στα σύνορα του ανατολικού Λιβάνου και της Συρίας χρησιμοποιείται συχνά από λαθρέμπορους.