Οι δύο βρετανοί πολίτες νιγηριανής καταγωγής που θεωρούσαν εαυτούς «στρατιώτες του Αλλάχ» καταδικάστηκαν σήμερα σε βαριές ποινές κάθειρξης για τη δολοφονία τον Μάιο σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας ενός στρατιώτη.

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, 29 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών, σε 45 χρόνια κάθειρξη από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου για τη δολοφονία στις 22 Μαΐου του Λι Ρίγκμπι, 25 ετών.

Οι καταδίκες τους ανακοινώθηκαν ερήμην των δύο ανδρών καθώς αυτοί είχαν οδηγηθεί νωρίτερα σε κελιά αφού συνεπλάκησαν με φρουρούς του δικαστηρίου την ώρα που ο δικαστής άρχιζε να διαβάζει την απόφασή του.

Και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι από σώμα ενόρκων τον Δεκέμβριο για τη δολοφονία του Ρίγκμπι.

Η άγρια δολοφονία του στρατιώτη που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και ο οποίος κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, φορώντας πολιτικά, είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

Η δολοφονία έγινε υπό το βλέμμα πολλών περαστικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και παιδιά. Κάποιοι εξ αυτών βιντεοσκόπησαν το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα και τα βίντεο αυτά έκαναν τον γύρο του κόσμου.