Με τίτλο «Ρούμπι, σεξ και εξουσία στο Άρκορε» (Ruby, sesso e potere ad Arcore)     θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή στην Ιταλία ένα κόμικ που αναφέρεται όπως προδίδει και ο τίτλος στην περίφημη ιστορία που οδήγησε τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη δικαιοσύνη για μαστροπεία ανήλικης.

Οι δημοσιογράφοι Τζάνι Μπαρμπατσέτο και Μανουέλα Ντ' Αλεσάντρο και ο σκιτσογράφος Λούκα Φεράρα στο βιβλίο αυτό (εκδόσεις round robin editrice, 152 σελ.) παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Η διαβόητη υπόθεση αφορά στην ιστορία της Καρίμα ελ Μαχρούγκ ή Ρούμπι, των διαβόητων πάρτι στην βίλα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, και στη δικαστική δίωξη σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι «αποφάσισαν να παρουσιάσουν το σκάνδαλο ως το τέλος μιας εποχής, το τέλος του μπερλουσκονισμού» και να δώσουν έμφαση στο τρίπτυχο «εξουσία, σεξ και υπέρβαση κάθε ορίου, που συναντάμε στις επιθυμίες πολλών ανθρώπων».

Ο ιταλικός τύπος γράφει ότι στο κόμικ αυτό παρουσιάζονται τα πρόσωπα τα οποία επιτυγχάνουν να μπουν στην βίλα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού με στόχο να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους κινούμενα στα παρασκήνια, με τρόπο σκοτεινό.