Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Βουλγαρία και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δράστης έχει αποκλειστεί στο κτήριο,από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει επτά ομήρους.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της Βουλγαρίας ληστεία, συνέβη το απόγευμα στην πόλη Σλίβεν και ο δράστης πυροβόλησε στο στήθος τον φύλακα του τοπικού καταστήματος της ιδιωτικής "Invest Bank".Ενώ στην συνέχεια κλείστηκε στο κτήριο μαζί με επτά, υπαλλήλους της τράπεζας.

Ο φύλακας νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάσταση του εκτιμάται ως κρίσιμη, σύμφωνα με αρμόδιες ιατρικές πηγές.

Αυτή την στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πολιορκούν το κτήριο της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη διεύθυνση της διοικητικής περιφέρειας Σλίβεν, ενώ έφτασαν από τη Σόφια και άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, το έργο των οποίων συντονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου των Εσωτερικών Καλίν Γεοργίεφ.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχαν επίσημες πληροφορίες για την εξέλιξη της κρίσης με τους ομήρους, τους οποίους κρατάει ο άγνωστος κακοποιός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής επιχείρησε μόνος του να κλέψει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, το οποίο μεταφερθεί σήμερα στην τράπεζα για να καλύψει τους μηνιαίους μισθούς των υπαλλήλων της δημοτικής και της περιφερειακής διοίκησης.