Στρατιωτικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 12 Ουκρανούς τραυματίες από τις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις στο Κίεβο προσγειώθηκε το απόγευμα στη βάση της ρουμανικής πολεμικής αεροπορίας, στο Οτοπένι, 15χλμ, βόρεια του Βουκουρεστίου.

Οι τραυματίες θα μεταφερθούν με τέσσερα ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών του Βουκουρεστίου και στα Νοσοκομεία “Φλορεάσκα”, “Ελίας” και “Μπαγκντάσαρ Αρσένι”.

Τα περισσότερα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες όπλων ή εκρηκτικές ύλες ή έχουν υποστεί εγκαύματα.

“Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα παραμείνουν στη Ρουμανία οι τραυματίες, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όλα εξαρτώνται από τη σοβαρότητα των τραυμάτων, από τη θεραπεία στην οποία θα υποβληθούν, είναι ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Κάποιοι μπορεί να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους, άλλοι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αναρρώσουν” δήλωσε νωρίτερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, δρ. Ραέντ Αραφάτ πριν από την απογείωση του στρατιωτικού αεροπλάνου με προορισμό την Ουκρανία.

Ο κ. Αραφάτ είπε ότι όλοι οι Ουκρανοί τραυματίες είναι νεαρής ηλικίας, γεννημένοι μετά το 1980 και ότι οι συγγενείς τους που επιθυμούν να τους συνοδεύσουν μπορούν να το κάνουν, αλλά ως απλοί επισκέπτες.