Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο μετά το πράσινο φως που έδωσε η ρωσική γερουσία σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

Η απόφαση ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «αποτελεί την άποψη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Γερουσίας). Ο πρόεδρος αποφασίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο» τόνισε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι το Κρεμλίνο ελπίζει πάντα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί.

Ο πρόεδρος «φυσικά θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη του την εξέλιξη της κατάστασης. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η κατάσταση δεν θα εξελιχθεί σύμφωνα με το σενάριο που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη με μια απειλή εναντίον των Ρώσων της Κριμαίας» προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καρασίν είχε δηλώσει ότι η απόφαση της Άνω Βουλής να δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων, όπως είχε ζητήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δε σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί σύντομα.

«Η συναίνεση την οποία ο πρόεδρος έλαβε δε σημαίνει κυριολεκτικά ότι θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος σύντομα» είπε ο Καράσιν.

TAGS