Ένοπλοι δολοφόνησαν έναν Γάλλο υπήκοο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, δήλωσαν πηγές των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς οι φόνοι ξένων στην ανάστατη περιοχή αυτή πολλαπλασιάζονται.

Εξάλλου ένοπλοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν Αιγύπτιο ο οποίος εργαζόταν σε ένα μπακάλικο, ενώ ένας Λίβυος αστυνομικός γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Γάλλος, ο 49χρονος Πατρίς Ρεάλ, πολιτικός μηχανικός, εργαζόταν για μια εταιρεία που αναβαθμίζει το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης —μιας πόλης όπου καταγράφεται ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δολοφονιών και άλλων ενεργειών οι οποίες επιρρίπτονται από τις αρχές σε οργανώσεις ισλαμιστών—, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες», στη συνοικία Ρας Αμπέιντα, στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ο αξιωματικός αυτός.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση καταδικάζοντας την δολοφονία ως μια «αποκρουστική και δειλή» πράξη και καλώντας οι δράστες να εντοπιστούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη.

Πριν από μία εβδομάδα η αστυνομία ανακάλυψε τις σορούς επτά Αιγυπτίων χριστιανών οι οποίοι είχαν εκτελεστεί σε μια ακτή έξω από τη Βεγγάζη, όπου εδρεύουν πολλές πετρελαϊκές εταιρείες.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Γάλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανικός βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του όταν δέχθηκε την επίθεση.

Τα περισσότερα κράτη έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τα δρομολόγιά τους προς την πόλη αυτή μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Κρις Στίβενς και άλλων τριών Αμερικανών σε μια επίθεση ισλαμιστών τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ένας Αμερικανός δάσκαλος επίσης δολοφονήθηκε από ένοπλους τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ γυμναζόταν, στη Βεγγάζη.

TAGS