Παραιτήθηκε από το ΔΗΚΟ ο υπουργός Ενέργειας

Παραιτήθηκε από το ΔΗΚΟ ο υπουργός Ενέργειας

Ο παραιτηθείς υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοκτρύπης, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τις τάξεις του ΔΗΚΟ, του οποίου ήταν μέλος. Προηγουμένως ενημέρωσε γραπτώς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρει ότι τον βρίσκει κάθετα αντίθετο η χρονική στιγμή κατά την οποία το ΔΗΚΟ επέλεξε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και προσθέτει ότι θεωρεί πως «σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει ο Κυπριακός Ελληνισμός, με μια νέα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού να βρίσκεται σε εξέλιξη και την οικονομία να είναι στην κρισιμότερή της καμπή, η ιστορία του ΔΗΚΟ επιβάλλει την παρουσία του Κόμματος στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».

Η Κ.Ε. του ΔΗΚΟ αποφάσισε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι υπουργοί του κόμματος, λόγω διαφωνιών στο κυπριακό, και εκτός του κ. Λακκοτρύπη αποχώρησαν και οι υπουργοί 'Αμυνας, Υγείας και Παιδείας.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Λακκοτρύπη δήλωσε:«Η απόφαση του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη να υποβάλει παραίτηση από το Δημοκρατικό Κόμμα είναι σεβαστή όπως σεβαστές είναι και οι προσωπικές φιλοδοξίες και σχεδιασμοί του».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο