Κορέα: Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δυο πυραύλους μικρούς βεληνεκούς στην ανατολική ακτή της χερσονήσου

Κορέα: Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δυο πυραύλους μικρούς βεληνεκούς στην ανατολική ακτή της χερσονήσου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap τη Δευτέρα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος των πυραύλων που εκτόξευσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει στην εκτόξευση άλλων τεσσάρων πυραύλων μικρού βεληνεκούς επίσης στην περιοχή της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε το KCNA επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε τη Δευτέρα να απελάσει έναν αυστραλό πολίτη ο οποίος συνελήφθη στο βορειοκορεατικό έδαφος τον περασμένο μήνα.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο 75χρονος Τζον Σορτ ένας χριστιανός ιεραπόστολος, που εισήλθε στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση του δικαίου θα απελαθεί καθώς ζήτησε συγγνώμη από το καθεστώς, το οποίο στο σκεπτικό της απόφασης για την απέλαση έλαβε υπόψη του και την προχωρημένη ηλικία του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο