Καταπέλτης ήταν η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, παρόλο που ο ίδιος δήλωσε «αθώος».

Η δίκη άρχισε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια, παρουσία της μητέρας της άτυχης Ρίβα Στίνκαμπ και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, μιας και θα κληθούν να καταθέσουν περισσότερα από 100 άτομα.

Ο κατηγορούμενος έχοντας το κεφάλι σκυμμένο άκουσε την πρώτη μάρτυρα να αναφέρεται στα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς της 14ης Φεβρουαρίου, περιγράφοντας ένα σκηνικό τρόμου.

Η λέκτορας πανεπιστημίου Μισέλ Βέργκερ, η οποία κατοικεί με τον σύζυγό της στο γειτονικό συγκρότημα κατοικιών, 170 μέτρα από το σπίτι που ζούσε το ζευγάρι, είπε ότι ξύπνησε γύρω στις 3 το πρωί ακούγοντας κραυγές και κάποιον να καλεί σε βοήθεια.

«Ήταν πολύ τραυματικό για μένα. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η αγωνία στη φωνή της και ο φόβος. Σε αφήνει παγωμένο. Ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια. Εξακολουθούσα να βρίσκομαι στο κρεβάτι, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στη συνέχεια άκουσα και κάποιον άνδρα να καλεί σε βοήθεια. Υπέθεσα ότι γίνεται ληστεία και καλέσαμε την ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσα πάλι τις κραυγές και μετά τέσσερις πυροβολισμούς. Από τις φωνές της κατάλαβα ότι κάτι κακό συνέβαινε σε εκείνο το σπίτι. Φωνάζεις έτσι μόνο όταν απειλείται πραγματικά η ζωή σου», ήταν τα πρώτα λόγια της γυναίκας.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κύριος Πιστόριους δεν άκουσε τις φωνές της. Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί από τον ίδιο». Η κατάθεση της Μπέργκερ, έπειτα από αίτημά της δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, στις 9.30 το πρωί τοπική ώρα.