Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας μεγεθύνεται και κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει αυτή που αποκάλεσε επίθεση και πειρατεία.

Ο Τουρτσίνοφ είπε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» σε ορισμένες περιοχές στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν πολλοί ρωσόφωνοι, αλλά πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Επίσης δήλωσε ότι ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχουν αποκλείσει πολεμικά πλοία του ΠΝ της Ουκρανίας στους κόλπους της Σεβαστούπολης, του λιμανιού στην Κριμαία όπου ο ρωσικός στόλος έχει τη βάση του.

«Η κατάσταση στην Κριμαία παραμένει τεταμένη και η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας μεγεθύνεται», δήλωσε ο Τουρτσίνοφ κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. «Καλώ την ηγεσία της Ρωσίας — σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες, την επίθεση και τις πράξεις πειρατείας. Πρόκειται για έγκλημα και θα λογοδοτήσετε για αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.