Κινητοποίηση πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αιφνιδιαστική διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας υπάρχει στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες θεάθηκαν φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων (ΤΟΜΑ), που μετακινούταν από τις πόλεις Γκόρζοβ Βιελκοπόλσκι και Σλούσκ, πιθανόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο naTemat, ο εκπρόσωπος του πολωνικού Γενικού Επιτελείου, αναφέρει ότι πρόκειται για την διεξαγωγή έκτακτων ασκήσεων, για να διατηρηθεί η πολεμική ετοιμότητα του πολωνικού στρατού, (πράγμα που δύναται να γίνει πιστευτό αυτήν την στιγμή). Ο πολωνός Συνταγματάρχης Tomasz Szulejko εκ μέρους του γενικού επιτελείου, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ασκήσεις των πολωνικών δυνάμεων, για την διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ισχύος των πολωνικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλες φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ΤΟΜΑ “Росомаха”, που συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις, να κινούνται με ταχύτητα στην εθνική οδό μεταξύ των πόλεων Katowice και Wroclaw και άγνωστη κατεύθυνση. Επίσης παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 30 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού BMP–2, να μεταφέρονται στις σιδηροδρομικές πλατφόρμες, στο σταθμό του Lebork.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η χώρα του, συντάσσεται πλήρως με την Ουκρανία, υποσχόμενος παράλληλα να βοηθήσει στην διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής.

Για το λόγο αυτό, στην Πολωνία αυτήν την στιγμή πραγματοποιούνται κινήσεις στρατευμάτων για την σύνδεσή τους με την κατάσταση στη γειτονική Ουκρανία, καταλήγει το δημοσίευμα.