Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο δικαστήριο της Πρετόρια η πολύκροτη δίκη του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Οι ανταποκριτές που βρίσκονται στο σημείο και καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις της δίκης του «αιώνα», όπως την αποκαλούν, μιλούν για μια πολύ βροχερή ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο, δεν θα παραστεί η μητέρα της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν, καθώς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει και να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες για το φονικό, ωστόσο, όπως η ίδια δήλωσε, θα ήθελε πολύ να κοιτάζει τον Πιστόριους στα μάτια, όταν εκείνος θα εξιστορεί τα γεγονότα. 

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται μέσα στο δικαστήριο αυτή την ώρα, ο Όσκαρ Πιστόριους αμίλητος και ψύχραιμος, σημειώνει στο μπλοκάκι, την ώρα που τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος του Barry Roux.

Χθες, η γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας, δήλωσε ότι άκουσε τις «φοβερές κραυγές» γυναίκας το βράδυ του φονικού, ενώ αναμένεται να καταθέσει και σήμερα. 

Η δίκη, ωστόσο σήμερα, διεκόπη, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, καθώς διέρρευσε στον Τύπο η φωτογραφία της μάρτυρος Michelle Burgess. Αυτή την ώρα η δίκη συνεχίζεται κανονικά. Ο δικαστής επέπληξε τα media για τη διαρροή της φωτογραφίας, σχολιάζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό. 

Στην κατάθεσή της η κυρία Burgess, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Άκουσα ουρλιαχτά πριν από τον πρώτο πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων πυροβολισμών, ενώ το τελευταίο ουρλιαχτό το άκουσα λίγο μετά τον τελευταίο πυροβολισμό». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Όσκαρ Πιστόριους διερωτάται πώς η μάρτυς άκουσε φωνές και πυροβολισμούς από το μπάνιο, του οποίου το παράθυρο ήταν κλειστό.