Στα "βαθιά" έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό, δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ ανέφερε ότι συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια και τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στις επαφές του στην 'Αγκυρα, ο κ Μαυρογιάννης, σημείωσε ότι διαπίστωσε πως στην όλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας επικρατούσε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία αν όντως επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για λύση.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουρτρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, έγινε καθαρότερη η εικόνα για το είδος της λύσης που επιδιώκουν οι δύο πλευρές.

Τόνισε, επίσης, ότι επί κάποιων ζητημάτων υπήρξε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογής της ομόσπονδης κυβέρνησης, των ομόσπονδων αρχών και ζητήματα που αφορούν το περιουσιακό.

Ο Κουρτρέτ Οζερσάι ανέφερε, ακόμη, πως αν ο στόχος είναι ένας "ομόσπονδος συνεταιρισμός" -κατά την έκφρασή του- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εξευρεθεί λύση.