current views are: 1

5 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση20:44

Η σκόνη «πνίγει» την Κύπρο

Η σκόνη από την έρημο της Σαχάρας επανέρχεται στην Κύπρο από την Τετάρτη το απόγευμα.

Δημοσίευση 20:44’
αρθρο-newpost

Η σκόνη από την έρημο της Σαχάρας επανέρχεται στην Κύπρο από την Τετάρτη το απόγευμα.

Η σκόνη από την έρημο της Σαχάρας επανέρχεται στην Κύπρο από την Τετάρτη το απόγευμα. Δεν θα είναι στην ίδια πυκνότητα, μ’ αυτή της περασμένης Κυριακής, δηλώνει στην «Κ» ο μετεωρολογικός λειτουργός στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κ. Παναγιώτης Γεωργίου και θ’ αρχίσει να υποχωρεί μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις και το Σαββατοκύριακο που αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό λειτουργό, η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα αυτή την περίοδο είναι σύνηθες φαινόμενο. Αποδίδεται στα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν την έρημο και τους νότιους ανέμους που κινούν την σκόνη της προς τις βόρειες περιοχές.

Το φαινόμενο της σκόνης στην ατμόσφαιρα διαρκεί δύο με τρεις μέρες κι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, αλλά κι επικίνδυνο για άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί συστήνουν και κατά τη διάρκεια του νέου κύματος σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κύπρου, τα άτομα με ευπάθειες, ν’ αποφεύγουν να βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ανοιχτούς χώρους, να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα και σε περίπτωση δύσπνοιας, ή παρουσίασης αλλεργικών συμπτωμάτων να επισκέπτονται τον γιατρό τους.


σχετικα αρθρα