Το φορτίο με όπλα που κατέσχεσε το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα δεν προοριζόταν για τη Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

Οι ισραηλινές κατηγορίες είναι ένας τρόπος για να «δικαιολογηθεί» ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε η Χαμάς.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε στην Ερυθρά Θάλασσα ένα πλοίο το οποίο μετέφερε δεκάδες ιρανικούς πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας που είχαν κατασκευαστεί στη Συρία και προορίζονταν για ένοπλες ομάδες Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, τους οποίους και κατέσχεσε.

Οι πληροφορίες είναι «εντελώς λανθασμένες και ανακριβείς», δήλωσε ο Σάλαχ αλ Μπαρνταουέλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα. «Η Χαμάς δεν γνωρίζει κάτι για όσα μετέδωσαν τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ο Αμπού Ατίγια εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μια ένοπλη ομάδα που πρόσκειται στη Χαμάς, επεσήμανε από την πλευρά του ότι «οι ισχυρισμοί του σιωνιστή εχθρού» είναι μια δικαιολογία για «ξεκινήσει σύντομα μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».