Η μετάδοση "ψευδών ειδήσεων για τις ταραχές της Υεμένης" είναι σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφόρησης της χώρας η αιτία για το κλείσιμο του γραφείου του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα στη Σαναά και την απόσυρση της διαπίστευσης των δημοσιογράφων του καναλιού, το οποίο εδρεύει στο Κατάρ.

"Το κλείσιμο του γραφείου του Αλ-Τζαζίρα και η απόσυρση της διαπίστευσης των δημοσιογράφων [του] είναι συνέπεια της μετάδοσης ψευδών ειδήσεων και της προβολής μιας παραποιημένης εικόνας για την κατάσταση στην Υεμένη", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Ο ίδιος εκπρόσωπος κατηγόρησε το Αλ-Τζαζίρα "για έλλειψη αξιοπιστίας, επαγγελματισμού και αμεροληψίας στην κάλυψη των γεγονότων της Υεμένης" και τόνισε ότι το κανάλι μετέδωσε χθες εικόνες βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένων φυλακής του Ιράκ υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εικόνες που κινηματογραφήθηκαν στην Υεμένη.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "περίπου 20 ένοπλοι εισέβαλαν χθες στα γραφεία του στη Σαναά".

"Η ομάδα μας στην Υεμένη εργάσθηκε με θάρρος καλύπτοντας εδώ και πολλά χρόνια τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να εργάζεται κατά τον ίδιο τρόπο παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα αυτή", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πρόσφατα τα γραφεία του Αλ-Τζαζίρα στη Σαναά δέχτηκαν επίθεση κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του.