current views are: 2

7 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση08:38

Αποζημίωση 12.000 ευρώ στην Τριερβελέρ για τις φωτογραφίες με μπικίνι

Αποζημίωση 12.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το περιοδικό Closer στην πρώην σύντροφο του Γάλλου Πορέδρου, Βαλερί Τριερβελέρ, για φωτογραφίες της που δημοσιεύτηκαν και την εικονίζουν με μπικίνι. Την ίδια μέρα, εκδικάστηκε και η μήνυση της ερωμένης του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, για παραβίαση της προσωπικής ζωής και δυσφήμιση.

Δημοσίευση 08:38’
αρθρο-newpost

Αποζημίωση 12.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το περιοδικό Closer στην πρώην σύντροφο του Γάλλου Πορέδρου, Βαλερί Τριερβελέρ, για φωτογραφίες της που δημοσιεύτηκαν και την εικονίζουν με μπικίνι. Την ίδια μέρα, εκδικάστηκε και η μήνυση της ερωμένης του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, για παραβίαση της προσωπικής ζωής και δυσφήμιση.

Αποζημίωση 12.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το περιοδικό Closer στην πρώην σύντροφο του Γάλλου Πορέδρου, Βαλερί Τριερβελέρ, για φωτογραφίες της που δημοσιεύτηκαν και την εικονίζουν με μπικίνι. Την ίδια μέρα, εκδικάστηκε και η μήνυση της ερωμένης του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, για παραβίαση της προσωπικής ζωής και δυσφήμιση.

Η Βαλερί Τριερβελέρ, η πρώην σύντροφος του Γάλλου Προέδρου κέρδισε μια σημαντική αποζημίωση για τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό με την ίδια να ξεκουράζεται από το χωρισμό τους σε μια ιδιωτική παραλία.

Το δικαστήριο στο προάστιο Nanterre του Παρισιού, διέταξε το εβδομαδιαίο περιοδικό Closer να καταβάλει στην πρώην πρώτη κυρία 12.000 ευρώ αποζημίωση συν τους τόκους για την παραβίαση της ιδιωτική ζωής. Η αποζημίωση ήταν λιγότερο από το ένα τέταρτο του ποσού των 50.000 ευρώ που ζήτησαν οι δικηγόροι της.

Το περιοδικό, που δημοσιοποίησε επίσης τη σχέση του προέδρου με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ, πρέπει επίσης να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό του τη δικαστική απόφαση.

Το προσβλητικό άρθρο δημοσίευσε λεπτομέρειες από τις διακοπές της 48χρονης Τριερβελέρ στο Μαυρίκιο λίγο μετά το χωρισμό της με τον Ολάντ. Το τετρασέλιδο αφιέρωμα συνοδευόταν από φωτογραφίες της Τριερβελέρ με δύο φίλες της να φορούν μαγιό.

«Ο πόνος που προκάλεσε το δημοσίευμα είναι ακόμη μεγαλύτερος, επειδή εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη περίοδο που περνούσε η Τριερβελέρ» ανακοίνωσε το δικαστήριο. «Ο αριθμός των φωτογραφιών που ελήφθησαν, προφανώς με τηλεφακό, υποδηλώνουν πως υπήρξε αντικείμενο παρακολούθησης από φωτογράφο».

Συμπτωματικά, η δικαστική απόφαση για την Τριερβελέρ, συνέπεσε με την ημέρα που εκδικαζόταν και η υπόθεση της ηθοποιού Ζουλί Γκαγιέ κατά του περιοδικού. Η Γκαγιέ ζητά 50.000 ευρώ ως αποζημίωση καθώς και άλλες 4.000 ευρώ για νομικά έξοδα. Η Γκαγιέ ζήτησε επίσης ποινική δίωξη εναντίον ενός φωτογράφου που τράβηξε φωτογραφίες της μέσα στο αυτοκίνητό της και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Closer στις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου θεωρείται ιδιωτικός χώρος και υπόκειται σε αυστηρούς νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής. «Είναι μια κλασική περίπτωση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και έτσι θα παρουσιάσουμε την υπόθεση» δήλωσε ο δικηγόρος της Γκαγιέ, Jean Enocchi, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Laurence Pieau, εκδότης του περιοδικού Closer, υπερασπίστηκε το φωτογράφο, δηλώνοντας πως η σχέση τους ήταν ήδη το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα. «Κάναμε τη δουλειά μας ως δημοσιογράφοι για την ορθή ενημέρωση του κοινού σχετικά με κάτι που είχαν το δικαίωμα να γνωρίζουν» δήλωσε.

Η Γκαγιέ που έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά το σκάνδαλο, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, την περασμένη Παρασκευή, κατά την απονομή των βραβείων Césars. Η Γκαγιέ που προτάθηκε για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, σε ένα προκλητικό ρόλο ως σαγηνευτική υπουργός εξωτερικών ονόματι Βαλερί, δεν κέρδισε.


σχετικα αρθρα