Η ρωσική Άνω Βουλή θα υποστηρίξει την απόφαση της Κριμαίας σε περίπτωση που η ουκρανική αυτή περιοχή αποφασίσει με δημοψήφισμα την ένωσή της με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο δήλωση της προέδρου του Σώματος Βαλεντίνα Ματβιένκο.

"Αν ο λαός της Κριμαίας αποφασίσει την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία με δημοψήφισμα, εμείς, ως Άνω Βουλή, σαφώς και θα υποστηρίξουμε μία τέτοια απόφαση", δήλωσε η Ματβιένκο, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε χθες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της περιοχής ή μη στις 16 Μαρτίου.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

"Είναι απόλυτη ανοησία, δεν αντανακλά καθόλου τις προθέσεις μας, τη συμπάθεια και τη συμπόνοιά μας προς τον ουκρανικό λαό", δήλωσε σήμερα η Ματβιένκο.

"Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος ανάμεσα στα δύο αδελφά έθνη", πρόσθεσε.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει το δικαίωμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής, είπε η ίδια.

"Χθες πληροφορηθήκαμε για την ιστορική απόφαση που ελήφθη από το κοινοβούλιο της Κριμαίας αναφορικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωσή της (με τη Ρωσία), την είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αναμφίβολα, το κοινοβούλιο της Κριμαίας, ως νόμιμη αρχή, έχει το δικαίωμα...Το κυρίαρχο δικαίωμα των πολιτών να καθορίζουν το μέλλον τους", κατέληξε η Ματβιγιένκο.