Τέσσερις Γάλλοι, ανάμεσά τους τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου του Πεκίνου, βρίσκονται μεταξύ των 239 επιβατών του Μπόινγκ της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines το οποίο εξαφανίστηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις Αμερικανοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας ιταλός πολίτης.

Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος κι αβλαβής και βρίσκεται στην Αυστρία και ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί.