Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την σύγκλιση της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που ολοκληρώνεται αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Προσκάλεσε τα μέλη τη Συνάξεως στη 'Αγκυρα, "για να τα φιλοξενήσει και να την τιμήσει", έγινε γνωστό από το Φανάρι και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε ότι , λόγω φόρτου εργασίας,δεν θα είναι δυνατή η επίσκεψη στην 'Αγκυρα,άλλα αντίστοιχα προσκάλεσε τον κ. Νταβουτρογλου σταεπίσημα δείπνα που θα οργανωθούν, στα πλαίσια της Σύναξης, το Σάββατο και την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Νταβούτογλου "παρά την επιθυμία του αδυνατεί να αποδεχθεί την πρόσκληση, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του", σημειώνεται. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον τούρκο υπουργό για την απόφαση της Σύναξης να συγκαλέσει τα επόμενα δύο χρόνια την Πανορθόδοξο Σύνοδο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.