Ο κεντροδεξιός συνασπισμός υπό τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μοιάζει να οδεύει προς ήττα στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Βάδη-Βυρτεμβέργη που διεξάγονται την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που έγινε για τον ιστότοπο του περιοδικού Stern οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έπεσαν μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 38%, όπως και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Συνολικά ο κυβερνητικός συνασπισμός κερδίζει το 43% των ψήφων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες από την άλλη έπεσαν κατά δύο μονάδες στο 24%, όμως οι σύμμαχοί τους οι Πράσινοι ανέβηκαν πέντε μονάδες στο 24% κι έτσι συγκεντρώνουν συνολικά το 48% των ψήφων.

Πάντως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 1.205 ψηφοφόρους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, το 40% είναι ακόμη αναποφάσιστο.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ επεσήμανε άλλωστε ότι η δημοτικότητα των συντηρητικών παρουσίασε μείωση σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα μετά την αλλαγή πολιτικής της Μέρκελ στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.