Σε 45 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 167 των τραυματιών από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε ένα μικρό λεωφορείο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην πόλη Χίλα στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Ο βομβιστής πλησίασε το κεντρικό σημείο ελέγχου στη βόρεια είσοδο της πόλης, όπου ζουν πολλοί σιίτες, και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο μικρό λεωφορείο, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα άρπαξαν φωτιά και οι επιβάτες τους παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό τους. «Κάποια από τα θύματα κάηκαν ζωντανά μέσα στα αυτοκίνητά τους», σημείωσε ο αστυνομικός

Μέρος του κτιρίου στο σημείο ελέγχου καταστράφηκε, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Χίλα, ο Ακίλ αλ Ρουμπάι, κατηγόρησε την αλ Κάιντα και είπε ότι η τοπική κυβέρνηση είχε λάβει πληροφορίες ότι παρακλάδια της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης που έχουν βρει καταφύγιο βορείως της Χίλα σχεδίαζαν επίθεση.