Μεγαλέμπορος ναρκωτικών πέθανε για... δεύτερη φορά

Μεγαλέμπορος ναρκωτικών πέθανε για... δεύτερη φορά

Ένας μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος θεωρείτο νεκρός για περισσότερο από 3 χρόνια, πιθανόν σκοτώθηκε την Κυριακή κατά την ανταλλαγή πυρών με τις ομοσπονδιακές αρχές στο δυτικό Μεξικό, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει ότι ο Ναζάριο Μορένα, αρχηγός μια ισχυρής εγκληματικής συμμορίας, είχε σκοτωθεί τον Δεκέμβριο του 2010. Ωστόσο, το πτώμα του δεν είχε βρεθεί ποτέ, με τις αρχές να εικάζουν ότι ο άνδρας ήταν στην πραγματικότητα ζωντανός. 

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αρχές προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές ότι ο Μορένο σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια συμπλοκής στη Μιτσοακάν. «Όλα δείχνουν, και είμαστε σίγουροι κατά 98 τοις εκατό, ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα (τον Μορένο)», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος ασφαλείας δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με υπόπτους, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο Μορένο είχε σκοτωθεί. Την Κυριακή το απόγευμα, η εφημερίδα La Voz de Michoacan δημοσίευσε δύο φωτογραφίες ενός πτώματος, οι οποίες πιστεύετο ότι ήταν του Μορένο.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο