Ένας μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ο οποίος θεωρείτο νεκρός για περισσότερο από 3 χρόνια, πιθανόν σκοτώθηκε την Κυριακή κατά την ανταλλαγή πυρών με τις ομοσπονδιακές αρχές στο δυτικό Μεξικό, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει ότι ο Ναζάριο Μορένα, αρχηγός μια ισχυρής εγκληματικής συμμορίας, είχε σκοτωθεί τον Δεκέμβριο του 2010. Ωστόσο, το πτώμα του δεν είχε βρεθεί ποτέ, με τις αρχές να εικάζουν ότι ο άνδρας ήταν στην πραγματικότητα ζωντανός. 

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αρχές προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές ότι ο Μορένο σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια συμπλοκής στη Μιτσοακάν. «Όλα δείχνουν, και είμαστε σίγουροι κατά 98 τοις εκατό, ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα (τον Μορένο)», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος ασφαλείας δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με υπόπτους, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο Μορένο είχε σκοτωθεί. Την Κυριακή το απόγευμα, η εφημερίδα La Voz de Michoacan δημοσίευσε δύο φωτογραφίες ενός πτώματος, οι οποίες πιστεύετο ότι ήταν του Μορένο.